Se lucrează la Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj

0
191

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj nu are aprobat încă Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe acest an. Se lucrează în baza indicatorilor financiari pentru anul trecut. Este vorba de media decontărilor la servicii medicale prestate de unităţile sanitate din judeţ.  Potrivit lui Daniel Şurlea, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, din luna iulie vor apărea noi acte normative în domeniul aisgurărilor de sănătate şi va fi demarată contractarea serviciilor şi pentru anul 2019. Directorul CAS Gorj speră ca banii să ajungă până la finalul anului. Momentan, nu sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea cheltuielior şi a decontărilor.

Vox 1 Daniel Șurlea

Daniel Şurlea a spus că lunar sunt alocate sumele necesare pentru decontarea serviciilor medicale prestate de spitale, de medicii de familie şi pentru alte categorii de servicii.  Şeful CAS Gorj a spus că numai pentru medicii de familie sunt alocate lunar în jur de 3 milioane de lei. Pentru centrele de permanenţă suma lunară alocată este de 900.000 de lei. Decontarea medicamentelor compensate şi gratuite costă lunar aproape 5 milioane de lei. De asemenea, asistenţa medicală ambulatorie primeşte un milion de lei lunar, iar asistenţa medicală paraclinică 700.000 de lei în fiecare lună.  Spitalele primesc lunar pentru serviciile prestate circa 11 milioane de lei. 10 milioane de lei lunar sunt alocate pentru creşterile salariale din ultimii ani, respectiv din 2015 până în prezent.

Și pentru restul domeniilor de asistenţă medicală sunt sume prevăzute pentru realizarea decontărilor, după cum a precizat Daniel Șurlea, șeful CAS Gorj.

Vox 2 Daniel Șurlea