Direcția pentru Agricultură Gorj a verificat amenajamentele pastorale din Novaci și Padeș

0
120

Peste 2.300 de hectare de amenajamente pastorale din Novaci și din Padeș au fost verificate de către inspectorii Direcției pentru Agricultură Gorj. Este important ca fermierii să respecte legislația specifică pentru a putea beneficia de subvențiile pe care statul le acordă în domeniu. Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agicultură Gorj, a spus că amenajamentele pastorale respective trebuie să fie finalizate până la sfârșitul acestei luni.

Vox 1 Petra Ochișor

Inițial fuseseră raportate ca finalizate lucrările la amenajamentele pastorale respective. Este însă nevoie de verificări în teren, plus verificarea prealabilă a documentelor. Specialiștii Direcției pentru Agricultură Gorj urmează să facă și controlul în teren pentru a se stabili dacă au fost executate lucrările respective și calitatea acestora.

Vox 2 Petra Ochișor

Amenajamentele pastorale vor fi verificate din nou săptămâna aceasta. Funcționarii Direcției pentru Agricultură Gorj au avut unele suspiciuni cu privire la amanajementele pastorale respective, având în vedere că acestea ar fi fost executate mult prea repede. Controlul va aduce lumină în acest caz și, dacă nu vor fi nereguli, suprafețele de teren amintite vor putea fi înscrise în programele de subvenții.

Vox 3 Petra Ochișor