Cele mai multe accidente de muncă au loc la Complexul Energetic Oltenia, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Gorj, care realizează decontările

0
135

Cele mai multe accidente de muncă de pe raza judeţului Gorj au loc la Complexul Energetic Oltenia. Este cel mai mare angajator din judeţ, cu peste 13.000 de salariaţi. Prin urmare, la agentul economic respectiv se înregistrează şi cel mai mare număr de accidente de muncă, după cum a precizat Ioana Talău, directoarea Casei Judeţene de Pensii Gorj. Instituţia gestionează toate cheltuielile privind accidentele de muncă şi bolile profesionale.

Numărul mare de accidente de muncă de la Complexul Energetic Oltenia sunt ca urmare a condiţiilor grele în care îşi desfăşoară activitatea mii de salariaţi. Casa Judeţeană de Pensii decontează şi cheluielile în privinţa accidentelor de muncă din străinătate. Cei mai afectaţi sunt şoferii de tir, implicaţi în evenimente rutiere. Unii lucrează la angajatori români, dar prestează în afara ţării. Se decontează în general spitalizarea, în funcţie de numărul de zile de tratament.

În străinătate costurile sunt mai mari pentru că nevoie și de traducerea unor documente medicale. Uneori, decontările ajung şi la 100.000 de euro, după cum a precizat şefa Casei de Pensii Gorj.

Vox 1 Ioana Talău

În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, anul trecut a fost înregistrat un număr mai mic de accidente de muncă, raportat la statistica anilor trecuţi. O explicaţie ar fi şi scăderea numărului de salariaţi. Compania a pierdut peste 5.000 de angajaţi de la înfiinţare şi până în prezent.

Vox 2 Ioana Talău

Opt  angajaţi care lucrau în cadrul Complexului Energetic Oltenia au decedat în acest an, însă din cauza unor afecţiuni cardio-vasculare şi nu a unor accidente petrecute la locul de muncă.