Campanie de prevenire a fraudelor electorale

0
286

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au desfășurat alături de cetățeni activități de informare cu privire la buna desfășurare atât a procesului electoral de alegere a membrilor din România în Parlamentul European, cât și a referendumului din data de 26 mai. Oamenii legii au desfățurat activități informativ preventive, orientate spre prevenirea săvârșirii unor infracțiuni electorale prevăzute în Codul Penal.

Atât polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cât și cei din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, au acționat cu scopul informării și prevenirii fraudelor și a incidentelor electorale. Autoritățile au discutat cu cetățenii și au distribuit materiale informative, punând accent pe modalitățile de comitere a acestor fapte prevăzute de Codul Penal .

Printre infracțiunile electorale se numără: împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor, frauda la vot, frauda la votul electronic, violarea confidențialității votului, nerespectarea regimului urnei de vot și falsificarea documentelor și evidențelor electorale.