Ziua Recoltei, sărbătorită cu fast la Târgu Jiu

0
498

Festivalul Toamnei, organizat în această săptămână la Târgu Jiu, s-a încheiat astăzi cu Ziua Recoltei. Peste o mie de căni de must au fost împărțite localnicilor, totul culminând cu festivitățile care au debutat astăzi începând cu ora 09:30. La această oră, primarul Marcel Romanescu, însoțit de viceprimarul Adrian Tudor și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj Nicolae Muja, dar și de alte oficialități, s-au deplasat din Piața Prefecturii către Piața Centrală.
Primarul Marcel Romanescu a vizitat standurile din piață, discutând cu comercianții. Au fost împărțite premii pentru cele mai frumoase standuri, apoi Marcel Romanescu s-a prins în horă cu membrii Ansamblului Profesionist Doina Gorjului, dar și cu cetățenii care au participat la eveniment. Comercianții din Piața ”9 Mai” au fost și ei vizitați de primar.
La această oră are loc o expoziție de ceramic organizată de Muzeul Județean cu utilaje, teascuri, unelte, butoaie și alte obiecte vechi folosite la producerea vinului. Se vor oferi diplome de participare tuturor producătorilor care vor participa la eveniment. Evenimente vor avea loc de Ziua Recoltei și în Piaţa 9 Mai, dar şi în centrul oraşului, unde vor fi organizate spectacole şi expoziţii de legume-fructe şi produse alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here