Ziua Recoltei, sărbătorită cu fast la Târgu Jiu

0
231

Festivalul Toamnei, organizat săptămâna trecută la Târgu Jiu, s-a încheiat cu Ziua Recoltei. Peste o mie de căni de must au fost împărțite localnicilor, totul culminând cu festivitățile care au debutat ieri la ora 09:30. Primarul Marcel Romanescu, însoțit de viceprimarul Adrian Tudor și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj Nicolae Muja, dar și de alte oficialități, s-au deplasat din Piața Prefecturii către Piața Centrală unde au discutat cu cei care-și comercializează produsele aici.

Primarul Marcel Romanescu a vizitat standurile din piață, discutând cu comercianții. Au fost împărțite premii pentru cele mai frumoase standuri, apoi Marcel Romanescu s-a prins în horă cu membrii Ansamblului Profesionist Doina Gorjului, dar și cu cetățenii care au participat la eveniment. Comercianții din Piața ”9 Mai” au fost și ei vizitați de primar.

O expoziție de ceramic a fost organizată de Muzeul Județean, cu utilaje, teascuri, unelte, butoaie și alte obiecte vechi folosite la producerea vinului. S-au oferit diplome de participare tuturor producătorilor care au participat la eveniment. Pe tot parcursul zilei s-au organizat astfel de evenimente și în Piaţa 9 Mai, dar şi în centrul oraşului, unde au avut loc spectacole şi expoziţii de legume-fructe şi produse alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here