Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, sărbătorită pe 2 aprilie la Târgu-Jiu

0
399

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, care este celebrată în data de 2 aprilie. Astfel, marți, 2 aprilie, începând cu ora 11:00, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu și Complexul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Târgu-Jiu, din subordinea DGASPC Gorj, organizează acțiunea “Azi Port Albastru”. Manifestarea va avea loc în centrul municipiului Târgu-Jiu, în zona amfiteatru, și va cuprinde activități precum: atelier de pictură, atelier de modelaj, activități sportive: baschet, tenis de masă,  jocuri cu mingea, popice, concurs de triciclete și desene pe asphalt. De asemenea va fi construit un puzzle uriaș, la care vor participa și voluntari, elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. Pe parcursul evenimentului se vor împărți pliante și se vor purta discuții privind autismul. De asemenea, prezent la acțiune va fi și câinele de terapie asistată cu animale, JOLENE care va face o mică demonstrație, după cum a anunțat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Vox Minodora Sucea

De asemenea, tot pe 2 aprilie, de la ora 13.00, manifestările dedicate Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului se vor muta la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu”, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de către beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, precum și o expoziție amenajată cu lucrările acestora.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului se sărbătorește, anual, la data de 2 aprilie și are drept scop creșterea nivelului de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.