Zi de sărbătoare pentru credincioși și aglomerație în bisericile din Gorj

0
179

A fost aglomerație astăzi în bisericile din județul Gorj. Pentru că astăzi sunt sărbătoriți sfinții Împărați Constantin și Elena, încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au venit în număr mare la lăcașurile de cult ca să asiste la slujbele religioase, să se roage și să aprindă lumânări. Bisericile au devenit neîncăpătoare și la Târgu-Jiu, mai ales cea care poartă hramul sfinților care sunt și ocrotitorii municipiului Târgu-Jiu. Nu a fost însă singurul loc în care s-au adunat zeci de credincioși, aglumerație fiind și la biserica din Piața Prefecturii. Credincioșii s-au rugat pentru sănătate și spor în toate și au stat la coadă ca să aprindă o lumânare.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, cei slăviţi „ întocmai cu Apostolii” sunt prăznuiţi de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 21 mai. Sărbătoarea are o putenică legătură cu puterea Sfintei Cruci, simbolul Biruinţei în religia creştină.

În această zi nu este bine să divorţezi sau să renunţi la o prietenie pentru că toată viaţa vei avea o pierdere pe plan financiar sau sentimental.

Totodată, nu este bine să dai păsărilor cerului pâine, pentru că risipeşti sporul casei.