Zeci de elevi străini, la Târgu Jiu

0
304

Zeci de elevi din țări precum Franța, Turcia și Ungaria se află în acestă săptămână la Târgu Jiu. Aceștia participă la un schimb de experiență împreună cu elevii gorjeni. Proiectul a fost realizat de către profesorii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu care au vrut ca tinerii să învețe să spună ”Nu” violenței școlare.

Prin proiectul ERASMUS, adolescenții au ajuns în orașul lui Brâncuși încă de la începutul acestei săptămâni. Tinerii, originari din țări precum Ungaria, Franța și Turcia s-au întâlnit în fiecare zi cu elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu și au discutat cum pot să-și controleze emoțiile și să fie mai toleranți.

Prin intermediul acestui proiect, participanții vor dezbate fenomenul de ”bullying” și vor înțelege consecințele pe care le are acest tip de comportament asupra persoanelor. Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva. Un copil este etichetat, tachinat, sau batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anumit fel. Uneori, aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice. Fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, acesta  poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.Schimbul de experiență a fost pe placul străinilor, care își doresc să revină la Târgu Jiu și cu altă ocazie. În serile de debut al evenimentului, elevii din Gorj au învățat tradițiile și obiceiurile vizitatorilor din alte țări. Acțiunea se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni.