Zeci de cereri pentru ajutorul acordat de stat pentru cultivatorii de tomate

0
313

Direcţia pentru Agricultură Gorj a înregistrat până în prezent un total de 41 de cereri din partea cultivatorilor de tomate din judeţ care vor să beneficieze de ajutorul de minimis. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că în primul ciclu s-au înscris 15 cultivatori. Au fost realizate inspecţiile pe teren, au fost verificate solariile, dacă suprafaţa acestora are o mie de metri pătraţi şi dacă solariile sunt identificate cu panouri. Unul dintre cei 15 fermieri a fost afectat în urma căderilor de zăpadă din luna martie şi s-a ales cu producţia compromisă. A fost întocmită o documentaţie în vederea acordării de despăgubiri din partea Ministerului Agriculturii, a mai spus Tănăsescu.

Vox 1 Dan Tănăsescu

Din această săptămână vor urma alte verificări la solariile cultivatorilor. Până pe 31 mai fermierii trebuie să dovedească Direcţiei pentru Agricultură că au cultivat, produs şi valorificat două tone de tomate. Potrivit lu Dan Tănăsescu, nu se ştie dacă termenul de 31 mai va fi respectat sau va fi prelungit cu încă două săptămâni, având în vedere că iarna a fost mai lungă.

Vox 2 Dan Tănăsescu

Ajutorul de minimis este de 3.000 de euro şi se acordă pentru cultivarea, producerea şi valorificarea a două tone de tomane în solarii cu suparafaţa de o mie de metri pătraţi.