Vin banii pentru preşedinţii şi membrii secţiilor de votare de la referendum

0
817

Preşedinţii şi membrii secţiilor de votare de la referendumul pentru familia tradiţională urmează să primească indemnizaţiile pentru zilele în care au lucrat la buna desfăşurare a scrutinului.

Potrivit Corinei Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, în momentul de faţă serviciul de specialitate al instituţiei lucrează la statele de plată pentru preşedinţii secţiilor de votare. Vor urma documentaţiile pentru membrii secţiilor de votare. Corina Belteu a precizat că în această săptămână vor fi gata statele de plată pentru personalul implicat în referendumul de la Târgu Jiu, respectiv 56 de secţii, iar săptămâna viitoare vor fi finalizate statele de plată pentru restul localităţilor.

Sumele de bani nu vor fi ridicate de la Instituţia Prefectului, ci vor fi trimise primăriilor care se vor ocupa de înmânarea acestora către preşedinţi şi membrii secţiilor.

Vox 1 Corina Belteu

Un preşedinte de secţie va primi 875 de lei. Totodată, un membru de comisie va încasa pentru cele două zile de referendum suma de 275 de lei.

Banii sunt mult mai puţini decât la alegerile locale sau parlamentare, de exemplu. Este poate şi motivul pentru care mulţi magistraţi au preferat să renunţe la activitatea de preşedinţi de secţii, după ce au fost traşi la sorţi.

Vox 2 Corina Belteu