Viceprimarul Aurel Popescu propune relocarea a două direcţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu în incinta Stadionului Municipal

0
409

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, nu renunţă la iniţiativa de a muta două instituţii publice în spaţiile din incinta Stadionului Municipal. Arena modernizată şi extinsă va reveni de luna viitoare în administrarea Primăriei Târgu Jiu.

Aurel Popescu a declarat că este vorba de Direcţia Publică de Patrimoniu şi Direcţia Publică de Venituri. Există spaţii suficiente pentru mutarea funcţionarilor. Vor putea fi realizate spaţii de aşteptare generoase pentru cetăţeni. De asemenea, vor putea fi puse la punct zone de informare în săli moderne, dotate cu sisteme speciale de acces pentru public.

Vox 3 Aurel Popescu

Stadionul Municipal este una din cele mai importante investiţii din oraş din ultimii ani. Prin urmare este nevoie de un plan concret care să vizeze administrarea arenei, a spaţiilor aferente şi a obiectivelor conexe, precum parcarea subterană şi hotelul de patru stele.

Vicele din Târgu Jiu a precizat că va fi nevoie de fonduri pentru asigurarea cheltuielilor cu întreţinerea. De acest lucru se vor ocupa angajaţii Direcţiei de Patrimoniu. Se analizează şi modul în care astfel de baze sportive sunt administrate în alte oraşe. O echipă de reprezentanţi din Primăria Târgu Jiu urmează să facă o deplasare la Cluj şi în Ungaria pentru a se documenta din acest punct de vedere.

Vox 1 Aurel Popescu

În opinia lui Aurel Popescu, este important de stabilit de la bun început modul în care vor fi administrate hotelul şi spaţiul de alimentaţie publică din incinta Stadionului Municipal. Viceprimarul susține că primăria nu poate să asigure administarrea spaţiilor respective, neexistând nici  personal pentru unitatea hotelieră din incinta arenei sportive. Sunt, de asemenea, 3.000 de metri pătraţi de spaţii care pot avea diverse destinaţii, la disponibilitatea primăriei sau prin concesionare şi închiriere.

Vox 2 Aurel Popescu