Veterinarii au pus lacătul pe cabinete

0
685

Au pus lacătul pe cabinete și au ales să plece peste hotare. Mai mulți medici veterinari din Gorj au renunțat la meseria pe care au practicat-o ani întregi din cauza numărului mic de animale crescute în gospodăriile localnicilor. S-a ajuns în această situație chiar și în condițiile în care prețurile pentru serviciile oferite de veterinari au rămas aceleași încă din anul 2013.

Încă de la începutul acestui an medicii veterinari din zonele rurale amenințau că vor da cu cheia pe cabinete pentru că nu au bani suficienți nici măcar să-și acopere salariile. Zilele trecute, o mare parte dintre aceștia  au trecut la fapte și au încetat activitatea, mărturisind că cel mai probabil vor alege calea străinătății.

Nicolae Călescu spune că efectivele sunt în scădere chiar și în zonele de munte, care au tradiţie în creșterea animalelor. Sunt zile în care zeci de animale iau calea abatoarelor din alte judeţe. La nivelul județului gorj sunt 70 de cabinete veterinare. Pentru această scădere semnificativă, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor dau vina pe populația îmbătrânită din localitățile gorjene. Aceștia spun că bătrânii rămași la sate refuză să mai crească animale pentru că nu le mai pot îngriji așa cum trebuie.