Un proiect de lege inițiat de deputatul de Gorj, Mihai Weber i-ar putea lăsa fără permis pe șoferii care nu își plătesc în 30 de zile amenzile rutiere

0
576

Șoferii ar putea rămâne fără permise de conducere dacă nu achită în termen de 30 de zile amenzile rutiere. Acest lucru este prevăzut de o propunere legislativă depusă la Parlament de deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber.

Conducătorii auto aflați într-o astfel de situație își pot recupera permisul dacă vor prezenta dovada că au plătit amenda. Conform propunerii legislative, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează la 30 de zile de la data săvârșirii contravenției. Suspendarea încetează la data depunerii dovezii de achitare a amenzilor restante. Propunerea legislativă a fost depusă la Biroul permanent al Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, susține parlamentarul de Gorj, Mihai Weber.

Potrivit lui Mihai Weber, deputat PSD de Gorj, statisticile autorităților locale arată o situație defavorabilă din punctul de vedere al încasării la buget a amenzilor contravenționale provenind din amenzile de circulație. Astfel, era necesară o politică legislativă prin care să fie luate măsuri pentru creșterea gradului de încasare a amenzilor, întrucât acestea reprezintă sume importante pentru bugetele primăriilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here