Un nou scandal la DGASPC Gorj. Poliţia a deschis o anchetă în cazul unei minore abuzate de doi supraveghetori dintr-un centru social

0
800

Scandalurile se țin lanț la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, după ce presa locală a relatat cazul unei minore de 14 ani care ar fi  fost bătută crunt și dată cu capul de calorifer de doi angajați ai Centrului de Primire Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu. Fetei i-ar fi fost aplicată corecția respectivă, din cauză că fugise din instituție, pe tura unuia dintre supraveghetori, iar acesta a fost sancționat cu avertisment.  Cei doi supraveghetori, Ileana și Ionel Mitică sunt soț și soție și ar fi pus-o pe minoră să dea unele declarații scrise, împotriva altor angajați ai centrului, sub amenințarea că o vor denunța la poliție pe mama sa care are probleme cu legea. Fata este cunoscută cu plecări repetate din centrul social, Valeria Iriza, șefa Centrului de Primire Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu, precizând că ultima dată, respectiv pe 28 iulie, când a fost recuperate și internată din nou în instituție, minora i-a povestit abuzurile la care a fost supusă de supraveghetorii din centrul social.

Vox Valeria Iriza

Conducerea Centrului de Primire Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu a solicitat conducerii DGASPC Gorj să efectueze o cercetare disciplinară în cazul celor doi supraveghetori pe care minora de 14 ani îi acuză că au abuzat-o emoțional și fizic.

Vox Valeria Iriza

Și Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj în cazul minorei agresate. Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale s-au autosesizat, vor face verificări şi vor dispune măsuri, respectiv deschiderea sau nu a unei cercetări penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here