Un nou scandal cu droguri la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu

0
14847

Un nou scandal lovește Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Și de această dată, principala problemă este consumul de droguri.  Ofițerii DIICOT au filat de mai mult timp un cetățean belgian care s-a întâlnit cu mai mulți tineri, elevi ai colegiului cu pricina pentru a negocia și a livra substanțe interzise. Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru presa locală aceste acuzații. Contactat de reporterii Acces Tv, Dorin Tașcău, directorul Colegiului ”Tudor Vladimirescu” a precizat că nu a fost informat despre acest subiect.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj susțin că nu le-au fost aduse la cunoștință detalii despre anchetă.

Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” a mai fost implicat și în anul 2015 într-un scandal privind consumul de substanțe interzise. Atunci, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror DIICOT Gorj, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, frecvent, cei în cauză s-ar fi deplasat pe raza municipiilor Craiova, Timişoara şi Bucureşti, de unde ar fi procurat droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Târgu-Jiu. Suspecţii ar fi comercializat substanţe etnobotanice în apropierea liceelor din municipiu, în special la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Distribuitorii sunt studenţi, elevi, dar şi persoane fără ocupaţie.