Turneul Final de Streetball, organizat mâine, în premieră la Târgu-Jiu

0
671

Autoritățile din Târgu-Jiu sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Turneul Final de Streetball 3 ori 3, organizat în premieră în municipiu.

Evenimentul are loc în perioada 4-6 august, fiind organizat la inițiativa gorjeanului Claudiu Fometescu, membru în Consiliul Director al Federației Române de Baschet. Streetball-ul este varianta „de stradă” a baschetului, iar potrivit organizatorilor, vor fi două secţiuni: băieţi şi fete, participante fiind câte 12 echipe pentru fiecare secţiune. Prezent la Târgu-Jiu, Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet a precizat că inițiativa autorităților din municipiu de a găzdui o astfel de competiție în orașul lui Brâncuși este una lăudabilă, parteneriatul de acum având toate șansele de a fi unul de durată și pentru organizarea altor competiții pe viitor.

Vox 1 Horia Păun

Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu speră în organizarea a cât mai multor competiții de acest fel pe viitor în municipiu, dar mai ales ca evenimentul de acum să devină o tradiție la Târgu-Jiu care să atragă cât mai mulți iubitori ai acestui sport.

Vox 1 Marcel Romanescu

Horia Păun , președintele Federației Române de Baschet a dat și el asigurări că, acest eveniment va fi unul cu repetiție la Târgu-Jiu.

Vox 2 Horia Păun

Dacă vremea va permite, finala va avea loc în Piaţa Prefecturii din centrul oraşului. În caz contrar, aceasta se va desfășura în Sala Sporturilor din municipiu