Tribunalul Gorj va emite mandatul pentru noul primar ales al comunei Teleşti. Nu au fost depuse contestaţii

0
474

Instanţa de la Târgu Jiu va emite mandatul de primar pentru noul edil ales al comunei Teleşti, unde duminică au avut loc alegeri parţiale. Candidatul PSD, Ion Mischie, a obţinut mandatul de primar, iar acesta nu a fost contestat de nimeni..

Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj, a declarat că după ce mandatul noului primar va fi emis de Tribunal, Ion Mischie va putea să depună jumărântul în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Teleşti. Noul primar a fost ales cu peste 62% din voturi. Prezenţa la urne a fost, de asemenea, cea mai bună din ţară cu 67,66%.

Subprefectul de Gorj a mai declarat că toate materialele care au fost folosite în procesul electoral trebuie depuse de preşedinţii secţiilor de votare şi biroului electoral de circumscripţie la instanţa de judecată. Este vorba de Judecătoria Târgu Jiu la care este arondată Primăria Telești.

Subprefectul îşi manifestă speranţa că la Teleşti va fi acum linişte şi că Ion Mischie îşi va duce mandatul până la capăt, respectiv până în anul 2020, când sunt programate alegerile locale la nivel naţional.

Noul primar al comunei Teleşti are însă o problemă nerezolvată şi ar putea avea probleme din cauza acesteia. Este vorba de un proces cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a declarat incompatibil. Ion Mischie ar fi ocupat simultat fotoliul de viceprimar al comunei Teleşti şi postul de consilier personal al primarului Romulus Bâldea. Acesta a demisionat la rândul său din funcţie ca urmare a unui proces de incompatibilitate pierdut în faţa Agenţiei Naţionale Anticorupţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here