Trecerea de cale ferată de sub Pasarela din Târgu Jiu a fost blocată cu garduri de oţel de către CFR

0
815

Trecerea de cale ferată de sub Pasarela din Târgu Jiu a fost blocată de către CFR cu garduri înalte din oţel. Măsura a fost luată fără ca autorităţile locale să fie informate şi pentru ca cetăţenii să nu mai traverseze liniile de cale ferată şi să se expună accidentelor.

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, reprezentanţii CFR au primit solicitări de la cetăţenii din zonă, însă gardurile montate sunt prea înalte, astfel încât acum cei care trec sunt nevoiţi să le escaladeze. Edilul a precizat că vor fi montate garduri de maximum o jumătate de metru. Astfel, nu se va putea traversa cu biciclete şi cărucioare. Vor fi montate şi panouri de avertizare a populaţiei.

Vox 1 Marcel Romanescu

În momentul de față, CFR a comunicat municipalității că nu dispune de fonduri pentru amenajarea trecerii de cale ferată de pe strada Tudor Vladimirescu. Primăria va cere acordul Căilor Ferate Române pentru a se putea monta covoare din plastic pentru o traversare mai lină a căii ferate. Lucrările vor fi realizate din bugetul primăriei.

Vox 2 Marcel Romanescu