Sute de sancțiuni, aplicate de polițiști în trafic, în doar câteva zile

0
530

Polițiștii gorjeni au aplicat în ultimele zile 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 lei. Începând cu data de 21 ianuarie, polițiștii rutieri, de ordine publică, investigaţii criminale  și acțiuni speciale, au acționat pe raza întregului județ, fiind organizate 172 de controale şi filtre rutiere și aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.000 lei.

Din totalul sancțiunilor, 95 au fost aplicate de polițiști la regimul rutier privind circulația pe drumurile publice, din care cinci pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 11 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii au constatat, în flagrant delict, patru infracţiuni, toate la regimul rutier. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere, din care șase pentru conducerea unui autoturism, de către o persoană aflată sub influența alcoolului. Polițiștii rutieri au mai retras 13 certificate de înmatriculare, pentru alte nereguli tehnice constatate.