Stadionul Municipal trebuie să fie racordat la reţeaua de canalizare pluvială a oraşului. Autorităţile vor amâna recepţia arenei de 12.000 de locuri

0
206

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este necesară racordarea Stadionului Municipal la reţeaua de canalizare pluvială. Apele pluviale din zona arenei vor trebui să fie preluate de noua reţea. În opinia lui Marcel Romanescu, lucrările de racordare a bazei sportive la canalizarea pluvială vor putea fi executate şi după efectuarea recepţiei la noul Stadion Municipal.

După cum a precizat Marcel Romanescu, lucrările la canalizare au fost alocate târziu pentru că nu a fost aprobat bugetul. Activitatea sportivă se va putea desfăşur şi în lipsa canalizării pluviale. Apa va fi colectată şi evacuată în râul Jiul, la 136 de metri de stadion.

Vox 1 Marcel Romanescu

În momentul de faţă este în funcţiune o canalizare provizorie. Lucrările de racordare a arenei la canalizare vor dura două luni de zile. Termenul este însă unul relativ, după cum a apreciat primarul din Târgu Jiu. Este disponibilă şi canalizarea pluvială de la ştrandul din spatele bazei sportive. Lucrările ar putea fi executate şi mai repede de două luni de zile. În opinia edilului, ar putea avea loc activităţi sportive în paralel cu execuţia canalizării pluviale. În ceea ce priveşte recepţia la Stadionul Municipal aceasta s-ar putea produce după jumătatea lunii iunie.

Vox 2 Marcel Romanescu

Primăria nu are niciun fel de atribuţii în ceea ce priveşte grăbirea lucrărilor la Stadionul Municipal, acesta fiind cedat temporar Companiei Naţionale de Investiţii care a semnat contractul de execuţie cu firma constructoare ACI Cluj. Stadionul Municipal ar urma să fie inaugurat prin finala Supercupei României. Aceasta ar putea avea loc în toamnă, după cum au anunţat reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Vox 3 Marcel Romanescu

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a costat 28 de milioane de euro şi va avea în dotare un hotel de 4 stele şi o parcare subterană de 200 de locuri. Finanţarea a fost asigurată de Compania Naţională de Investiţii, iar constructor este compania care a modernizat Cluj Arena. La Târgu Jiu ar putea evolua în cupele europene şi FCSB.