Sprijin pentru persoanele cu dizabilități. Pot obține permisul la Târgu Jiu

0
379

Persoanele cu dizabilitati din judetul Gorj pot obtine permisul de soferi mult mai usor.După ce au depus zeci de sesizări în acest sens la instituțiile abilitate, un instructor auto din municipiul Targu Jiu a luat atitudine. A investit mai bine de 8 mii de euro intr-un autoturism, pentru a le oferi sansa persoanelor cu probleme locomotorii sa faca scoala de soferi cat mai aproape de casa. Pana acum, cei ce se aflau in aceasta situatie erau nevoiti sa mearga la Bucuresti pentru a sustine proba practica.

Daniel, un tanar de 31 de ani cu probleme locomotorii a fost primul viitor sofer care s-a urcat la volanul unei masini create special pentru el. Aceasta sansa i-a fost oferita de un instructor auto din Targu Jiu și director al unei școli de șoferi din municipiu  care si-a indreptat privirea si spre persoanele cu dizabilitati. Omul a investit aproximativ 8 mii de euro in autoturism.

Cu o simpla apasare de maneta, masina accelereaza, punandu-se astfel in miscare iar atunci cand maneta este trasa in partea din spate, autoturismul franeaza.

Mașina este prima din Oltenia modificata special pentru persoanele cu dizabilități. Pana acum cursantii erau nevoiti sa mearga la Campina sau la Bucuresti pentru a face scoala de soferi.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPompierii vor să prevină ghinionul
Articolul următor