Șomerii gorjeni solicită concedii medicale pentru a-și prelungi perioada în care beneficiază de indemnizație de șomaj

0
545
Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Tot mai mulți gorjeni solicită concedii medicale pentru a-și prelungi perioada în care beneficiază de indemnizație de șomaj. Legea este de partea lor, astfel că persoanele fără un loc de muncă, dar care sunt asigurate pot cere, în baza unei adeverințe de la medicul de familie concediu medical, moment în care ajutorul de șomaj se suspendă, primind în schimb o cotă din media veniturilor din ultimele luni lucrate. De la începutul anului, mii de gorjeni au beneficiat de concedii medicale, susține Ana Maria Niculescu, dircetorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Fiecare zi de concediu medical aduce o zi în plus la indemnizaţia de şomaj. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, concediile medicale solicitate de gorjeni au cauze variate. De la concediile pentru bolile obişnuite,  la probleme medicale apărute în perioada sarcinii. Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj a precizat, însă că sunt și persoane care au avut nevoie de concedii medicale pentru că au probleme grave de sănătate.

Şomerii care intră în concediu medical primesc o remuneraţie care poate reprezenta cel puţin 75% din indemnizaţia de şomaj şi poate ajunge până la 100%.