Serviciul de Paşapoarte şi Serviciile de Evidenţa Persoanelor, luate cu asalt de gorjenii plecaţi la muncă în străinătate

0
335

Câteva instituţii publice de la nivelul judeţului Gorj au activtatea îngreunată de câteva săptămâni. Potrivit subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, un număr crescut de solicitări se înregistrează la Serviciul de Paşapoarte Gorj şi la Serviciile de Evidenţă a Persoanelor de pe lângă unităţile administrativ teritoriale din judeţ. Foarte mulţi cetăţeni se întorc în judeţ pentr-un a-şi preschimba documentele de identitate sau paşapoartele expirate sau pentru a obţine documente noi. Sorin Arjoca a precizat că sunt cazuri în care este nevoie chiar de eliberarea unor certificate de naştere pentru copiii născuţi peste graniţă.

Vox Sorin Arjoca

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a mai spus că documentele sunt verificate cu mare atenţie, din cauza folosirii diacriticelor. Din acest motiv funcţionarii fac un efort în plus pentru ca documentele unei persoane să fie în concordanţă, în ceea ce priveşte scrierea corectă a numelui, de exemplu. Subprefectul de Gorj le solicită cetăţenilor să verifice, de asemenea, actele de identitate şi paşapoartele eliberate şi să-i ajute pe funcţionari în cazul unor neconcordanţe.

Vox Sorin Arjoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here