Senatorul Florin Cârciumaru l-a interpelat  pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe tema proiectelor mari de infrastructură de la nivelul judeţului Gorj, blocate în momentl de faţă

0
176

Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, este nemulţumit de starea drumurilor din judeţul Gorj. Parlamentarul i-a trimis o interpelare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în care îl întreabă pe oficialul guvernamental care este soarta unor proiecte de infrastructură începute pe raza judeţului Gorj sau care urmează să fie demarate. Potrivit documentului un prim proiect care ridică o serie de întrebări este DN 66 Deifleul Jiului, respectiv parcarea şi podul din zona Mănăstrii Lainici. Despre parcare nu se mai ştie nimic, iar lucrările la podul peste râul Jiu au fost stopate din motive necunoscute. Actuala parcare de la mănăstire pune în pericol desfășurarea traficului în acea zonă, întrucât vizitatorii locașului de cult (destul de numeroși) traversează cu mare risc pentru a ajunge pe partea mănăstirii.

De asemenea, întârzierea începerii lucrărilor la podul de la Lainici afectează desfășurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum național. Din cauza restricțiilor de tonaj impuse, camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge în județul Hunedoara, potrivit lui Florin Cârciumaru.

Ministrul Transporturilor mai este chestionat de senatorul de Gorj în legătură cu  DN 67 D Târgu Jiu- Tismana- Baia de Aramă (Mehedinți)-Băile Herculane (Caraș-Severin). Încă nu au fost demarate procedurile pentru organizarea licitaţiei privind modernizrea şoselei respective.

Un alt drum național cu probleme, care tranzitează Gorjul, este DN 67 B Scoarța- Licurici- Târgu Logresti- Drăgășani (Vâlcea)- Pitești (Argeș), despre reabilitarea acestuia discutându-se de mai mult timp, însă execuția nu a fost demarată nici până acum, mai spune Cârciumaru.

Parlamentarul mai solicită lămuriri în legătură cu necesitatea unor lucrări de reparaţii la Transalpina, reluarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu şi îl întreabă pe ministru dacă există buget aprobat pentru construirea drumului expres Târgu Jiu – Craiova şi care va fi traseul acestuia.