Semaforizare pe bază de buton la toate trecerile de pietoni din Târgu Jiu

1
191

Primăria Municipiului Târgu Jiu va monta semafoare la buton la toate trecerile de pietoni din oraş. Este vorba de un proiect amplu de modernizare a infrastructurii rutiere din municipiu, după cum a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Finanţarea totală a proiectului de modernizare este de 35 de milioane de euro.

Este vizată atât dotarea cu mijloace noi de transport, cât şi montarea de semafoare moderne. Acestea vor putea fi controlate şi de şoferii Transloc, pentru a nu exista probleme în respectarea programului mijloacelor de transport în comun.

Vox 1 Marcel Romanescu

Romanescu susține că în momentul în care vor exista autobuze şi troleibuze noi atunci cetăţenii vor putea să folosească intensiv transportul public.

Este o măsură pentru a descongestiona traficul rutier în zona centrală. Astfel, autorităţile locale vor stimula cetăţenii cu un preţ mic la bilet, să folosească troleibuzul şi să nu mai vină cu maşina personală în centrul oraşului.

Vox 2 Marcel Romanescu

În acelaşi timp, va avea loc şi monitorizarea traficului rutier din municipiu. Totodată, vor fi aduse treptat mijloace de transport noi în următorii ani. Proiectul privind modernizarea instalaţiilor folosite de troleibuze va fi unul de durată şi destul de costisitor, mai spune primarul din Târgu Jiu.

Vox 3 Marcel Romanescu