Şeful Consiliului Judeţean Gorj promite sancțiuni după finalizarea anchetelor la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

0
560

Comisiile de etica şi de disciplină care fac verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu nu au mai întocmit rapoartele necesare în urma scandalurilor de la Secţia de Psihiatrie. Cele două comisii au încercat să dea un verdict după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care erau prezentaţi trei pacienţi în ipostaze intime, care se mângâiau printr-un gard de metal. De asemenea, doi salariaţi au folosit sala de mese a Secţiei de Psihiatrie pe post de frizerie.

În primul caz conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a decis schimabrea din funcţie a şefei de secţie. De asemenea, asistenta şefă a demisionat şi acum lucrează la Secţia cardiologie. Cu toate acestea, nu au fost luate măsuri cu persoana care a filmat şi despre care s-a spus că este fiica directorului Gigel Capotă. Comisia de etică şi cea de disciplină încă trebuie să dea un verdict.

Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, administratorul unităţii medicale din Târgu Jiu, a declarat că aşteaptă rapoartele celor două comisii, în urma scandalurilor de la Secţia de Psihiatrie pentru a lua măsuri.

În acelaşi timp la Târgu Jiu trebuie să sosească şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. Cosmin Popescu a spus că va ţine cont şi de verificarea independentă a specialiştilor dn Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, pentru a lua o decizie în privinţa managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, fie pentru continuarea cu actuala echipă, fie pentru înlocuirea din funcţie a şefilor.

Vox 1 Cosmin Popescu