Se redeschide stagiunea la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Proaspătul manager şi-a propus să aşeze instituția din Târgu Jiu pe harta teatrelor din ţară

0
215

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu se pregăteşte pentru noua stagiune. Aceasta va începe pe 21 octombrie cu piesa Bigamul II, în regia lui Cristian Ioan. Potrivit lui Cosmin Brehuţă, noul manager al Teatrului din Târgu Jiu, spectacolul de deschidere a stagiunii a fost un mare succes în urmă cu şapte ani. Din distribuţie fac parte actori ai teatrului municipal, precum şi un actor student premiat anul acesta la Gala studenţilor din Buzău şi Bucureşti. Din distribuţie va mai face parte şi o elevă de la Liceul de Artă din Târgu Jiu.

Cosmin Brehuţă a precizat că după piesa Bigamul II va urma o premieră, în luna noiembrie. Este vorba de o piesă în regia lui Mihai Sandu Gruia.

Proaspătul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a declarat că instituţia va avea nevoie de o mai mare deschidere către tineri. Este vorba de tineri absolvenţi din Gorj, de arta actorului sau de teatrologie. Brehuţă şi-a propus să aşeze teatrul din Târgu Jiu pe harta teatrelor din ţară. Managerul îşi doreşte să angajeze mai mulţi actori şi regizori pentru a mări numărul de spectacole prezentate la Târgu Jiu, în judeţ, precum şi la nivel naţional şi internaţional.

Cosmin Brehuţă, care este şi actor, şi-a mai propus un repertoriu pe măsură care să corespundă solicitărilor spectatorilor şi potrivit corpului de actori. Managerul doreşte să organizeze workshop-uri pentru actori şi pentru spectatori. Directorul teatrului municipal vrea ca tot mai mulţi târgujieni să vină la teatru, să cumpere bilet pentru a ajuta instituţia să progreseze şi să se dezvolte. De asemenea, se are în vedere şi o scădere a preţului biletelor pentru a fi corelate cu puterea de cumpărare a cetăţenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here