Se primesc cereri pentru tichetele sociale de Paşte pentru persoanele nevoiaşe

0
373

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu primeşte cereri din partea persoanelor nevoiaşe pentru a beneficia de tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cererile se pot depune până la jumătatea lunii aprilie. Până în momentul de faţă au fost depuse 45 de cereri pentru un total de 150 de beneficiari. Alina Toader, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Jiu, a declarat că tichetele se acordă celor cu un venit de 400 de lei per membru de familie. Beneficiarii nu trebuie să deţină maşini noi, terenuri sau o a doua locuinţă.

Vox 2 Alina Toader

Alina Toader a precizat că se așteaptă la 800 de beneficiari, potrivit statisticilor din anii anteriori. Între beneficiari se vor afla persoanele care încasează ajutor social sau cei care servesc masa la Cantina de ajutor social. De asemenea, de Paşte persoanele nevoiaşe vor primi un meniu special.

Vox 3 Alina Toader

Și la Casa Iris vor fi împărţite alimente pentru Sărbătorile Pascale. Timp de două zile masa va fi una cu produse speciale de Paşte pentru ca şi cei fără adăpost să intre în spiritul sărbătorilor.

Vox 4 Alina Toader

Bugetul pentru tichetele de Paşte este de 50.000 de lei. Valoarea unui tichet este de 40 de lei. Vor putea fi achiziţionate maximum 1.250 de tichete sociale, după cum a precizat Alina Toader. Începând cu data de 15 aprilie va începe distribuirea tichetelor oferite de municipalitate familiilor sărace din Târgu Jiu.

Vox 5 Alina Toader