Se preconizează o nouă criză de apă la Târgu Jiu, din cauza secetei. Aparegio nu are suficiente rezerve de apă pentru a acoperi consumul

0
376

Reprezentanţii Aparegio  Gorj nu pot să asigure apă la presiune normală în anumite intervale orare, în municipiul Târgu Jiu. Situaţia este pusă de Aparegio pe seama secetei accentuate. Sursele Şuşiţa şi Sohodol sunt mult diminuate şi astfel este nevoie ca în anumite zile în care consumul este ridicat să se apeleze la sursele de adâncime. Este vorba de puţurile forate la Iezureni. Cei mai afectaţi sunt cetăţenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor din municipiu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a avut astăzi o discuţie cu şefii Aparegio Gorj, pentur ca suplimentarea cu apă să se facă în timp util, astfel încât să nu mai existe probleme. Romanescu a spus că în urma explicaţiilor primite de la Aparegio ar urma să fie luate măsurile necesare, astfel încât în bazine din care se face distribuţia  să fie apă suficientă şi cetăţenii să nu mai sufere din cauza acestui lucru.

Vox 5 Marcel Romanescu

Aparegio a investit zeci de milioane de euro într-o staţie de epurare uriaşă, însă aproape niciun leu în surse noi de apă, atfel că la fiecare secetă târgujienii rămân fără apă. Curios este faptul că în Craiova nu sunt probleme cu alimentarea cu apă, de exemplu, deşi aceasta este obţinută de la o sursă din Gorj, respectiv Izvarna.