Se caută soluţii pentru retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu

0
681

Autorităţile centrale şi parlamentarii caută soluţii pentru retehnogizarea Uzinei Mecanice Sadu, de la Bumbeşti-Jiu. Conform deputatului Mihai Weber, preşedintele Comisiei de verificare a SIE, directorul UM Sadu, alături de conducerea ROMARM şi reprezentanţii Ministerului Economiei au fost prezenţi recent la Parlament pentru a discuta situaţia uzinei de armament.

Soluţia la care s-a ajuns este că va fi modernizată linia tehnologică existentă, prin achiziţia anumitor utilaje. Uzina Mecanică Sadu ar putea să fie inclusă ca furnizor de muniţie în cadrul unui contract-cadru al cărui beneficiar este Ministerul Apărării.

Vox 3 Mihai Weber

Parlamentarul PSD Gorj a mai anunţat că au fost identificate şi fondurile pentru retehnologizarea Uzinei de Armament. În câteva săptămâni ar putea fi concretizate discuţiile cu un furnizor şi aduse echipamentele compatibile cu linia tehnologică de la UM Sadu, iar, până la finalul anului, echipamentele ar putea ajunge la Bumbeşti-Jiu.

Vox 4 Mihai Weber

La Uzina Mecanică Sadu lucrează aproape o mie de muncitori. Uzina a înregistrat probleme economice în ultimii ani şi a avut inclusiv probleme legate de plata salariilor. UM Sadu produce muniţie compatibilă cu standardele NATO, dar cu echipamente învechite, uzate moral şi fizic.