Se caută constructori pentru modernizarea primului tronson din Calea Eroilor şi a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu

0
544

Autorităţile locale vor organiza licitaţii în acestă lună pentru modernizarea primului tronson din Calea Eroilor şi reabilitarea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că pentru modernizarea Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu va avea loc o licitaţie pe 18 februarie, iar, pentru reabilitarea primului tronson din Calea Eroilor, va avea loc o licitaţie pe 19 februarie.

Conform edilului din Târgu Jiu, există o problemă în a găsi firme de construcţii, din cauza faptului că a fost majorată manopera cu 30% ca urmare a creşterii salariului minim net în construcţii la 3.000 de lei. Romanescu a spus că a vorbit cu administratorii mai multor firme de construcţii să depună oferte, în speranţa că va fi desemnat şi un câştigător. Agenţii economici ezită să se mai prezinte la licitaţii, de teamă că nu vor mai face profit.

Vox 1 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu a mai declarat că în ceea ce priveşte lucrările pe Calea Eroilor va fi nevoie de experţi autorizaţi. Va fi înlocuit pavimentul actual. Potrivit proiectului, întregul tronson din Calea Eroilor va fi acoperit cu granit.

Vox 2 Marcel Romanescu

Pentru prima etapă a lucrărilor la Calea Eroilor a fost alocată suma de 2 milioane de euro. În total, modernizarea este evaluată la 40 de milioane de euro.