Scandal în Consiliul Local pe validarea lui Robert Bălăeţ în fruntea CSM

0
402

Validarea lui Robert Bălăeţ ca director al Clubului Sportiv Municipal s-a transformat într-un scandal în Consiliul Local. Consilierii din majoritatea condusă de PSD s-au abţinut ieri de la vot şi numirea lui Bălăeţ a rămas în aer, cu toate că acesta a câştigat concursul organizat de primărie pentru selectarea unui manager pentru Clubul Sportiv Municipal.

Marcel Romanescu, primarul dinTârgu Jiu, a declarat că situaţia este extrem de delicată, dacă nu va fi validat în funcţie Robert Bălăeţ. Romanescu va convoca şedinţe „de îndată” pentru validarea rezultatului concursului. Numirea în funcţie a lui Robert Bălăeţ trebuie să se producă mâine, după cum a mai spus primarul, însă este necesar ca rezultatul concursului să fie avizat de Consiliul Local. În ultima şedinţă acest lucru nu s-a întâmplat.

Vox 1 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu crede că s-a ajuns în această situație, întrucât concursul ar fi trebuit să aibă un alt câştigător şi că ar fi fost făcute demersuri pentru a se întâmpla acest lucru. Fostul oficial al Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi fost portar al echipei a reuşit să obţină însă cel mai bun punctaj. Rezultatul concursului trebuie însă să fie validat de Consiliul Local, după cum susţine Romanescu. Ulterior, va putea fi încheiat un contract de mandat pe 3 ani.

Vox 2 Marcel Romanescu

În schimb, viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu susține că primarul poate să semneze contractul de mandat cu Robert Bălăeţ, pentru că legea este clară în această privinţă. Aurel Popescu spune că în mod normal ar fi trebuit să aibă loc un concurs de proiecte de management, aşa cum s-a întâmplat şi la Centrul „Constantin Brâncuşi”.

Primarul a decis organizarea unui altfel de concurs, invocând faptul că este vorba de un viitor angajat care va fi încadrat ca personal contractual. Viceprimarul Popescu susţine că, dacă este vorba de o astfel de categorie, primarul poate semna contractul de mandat la 15 zile de la afişarea rezultatului şi fără să mai fie necesară validarea în Consiliul Local.

Vox 1 Aurel Popescu

La rândul său, viceprimarul Adrian Tudor, a menţionat că votul de la şedinţa de ieri a fost unul de abţinere şi nu unul împotrivă. Vicele Tudor a spus că nu se putea vota rezultatul concursului, dacă mai întâi nu era pus la dispoziţie planul de management.

Tudor mai spune că votul trebuie să fie dat în momentul în care aleşii locali sunt cât mai bine informaţi în legătură cu ceea ce votează. Adrian Tudor a precizat că nici măcar primarul nu a citit planul de management al lui Robert Bălăeţ.

Vox 1 Adrian Tudor