S-a redeschis circulația pe Transalpina

0
382

Circulația pe Transalpina a fost deschisă oficial, începând de astăzi, comisia care a mers la fața locului constatând că drumul poate fi tranzitat în siguranță. Potrivit lui Ion Tudor, șeful Secției Târgu-Jiu a Drumurilor Naționale, vor fi însă unele restricții. Astfel, se va putea circula doar ziua, între orele 08.00 – 20.00, limita de tonaj fiind  de 3,5 tone, iar viteza maximă admisă de 30 km/oră.

Vox 1 Ion Tudor

O comisie formată din reprezentanți ai Prefecturilor Gorj și Vâlcea, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Secției Drumuri Naționale Tg-Jiu și Vâlcea dar și reprezentanți ai Serviciului Poliției Rutiere Gorj și Vâlcea au verificat astăzi starea părții carosabile și a elementelor de siguranță rutieră pe DN 67C, Rânca – Obârșia Lotrului. În urma verificărilor s-a luat decizia ca circulația pe acest tronson să se deschidă de astăzi. Potrivit lui Ion Tudor, șeful Secției Târgu-Jiu a Drumurilor Naționale, se vor efectua inspecții zilnice pe Transalpina pentru evitarea de incidente.

Vox 2 Ion Tudor 

Odată cu redeschiderea circulației pe Transalpina, cabanierii din Rânca se așteaptă la un număr mare de turiști în următoarea perioadă, mai ales că urmează minivacanțele de Rusalii și Ziua Copilului.