Rromii râmân în târgul de haine vechi până pe 1 noiembrie

0
229

Rromii din cartierul Obreja vor putea să îşi vândă în continuare produsele în târgul de haine vechi din partea de nord a municipiului Târgu Jiu. Coleusul va rămâne deschis până în data de 1 noiembrie. Primăria a luat decizia ca după 1 noiembrie să nu mai continue colaborarea cu firma care deţine spaţiul respectiv. Societatea a intrat în lichidare şi va trebui lămurită situaţia juridică a târgului.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că municipalitatea va participa la licitaţie, dacă spaţiul va fi scos la vânzare de o firmă de lichidare judiciară, care urmează să fie desemnată de instanţa de judecată.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că primăria va căuta o altă locaţie. De asemenea, rromii vor putea să îşi achite singuri chiria în zona respectivă, dacă îşi vor putea permite acest lucru. Primăria nu are în momentul de faţă posibilitatea să mai plătească suma cerută de firma care încă deţine spaţiul. Vor avea însă loc discuţii cu lichidatorul, în vederea cumpărării terenului, a mai spus edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

În Târgul de haine vechi nu mai rămăseseră decât 12 rromi care vindeau haine vechi. Zona era folosită mai mult ca depozit. Chiria pentru teren este foarte mare şi se merge în pierdere. Este şi motivul pentru care s-a decis să se renunţe la contractul respectiv, mai ales că există şi o problemă juridică în privinţa societăţii care deţine terenul pe care funcţionează târgul second-hand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here