Reprezentanții CEO și autoritățile locale lucrează la proiectele de Hotărâre pentru exproprierile la Carierele Roşia şi Pinoasa

0
522

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai autorităţilor locale lucrează la elaborarea proiectelor de Hotârâre de Guvern pentru realizarea exproprierilor de utilitate publică la Carierele Roşiuţa şi Pinoasa.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că vineri va avea loc o nouă întâlnire între factorii responsabili, între care şi reprezentanţii Direcţiei Silvice şi ai Oficiului Judeţean de Cadarstru şi Publicitate Imobiliară.

Cosmin Popescu susține că documentaţia trebuie să fie finalizată până în data de 14 august pentru a putea fi depusă la Ministerul Energiei. Ulterior, proiectele vor fi înaintate pentru avizare la Ministerul Justiţiei şi Minsterul Finanţelor, după care vor fi aprobate, în şedinţă de Guvern, şi publicate în Monitorul Oficial.

Proiectele trebuie să prevadă şi sumele pentru acordarea despăgubirilor.

Vox 1 Cosmin Popescu

Preşedintele CJ Gorj a mai declarat că în cele două proiecte de hotărâre au fost prevăzute şi soluţiile juridice legale pentru a rezolva anumite probleme care vor apărea ulterior. Acestea ar putea viza situaţia juridică a terenurilor.

Vox 2 Cosmin Popescu