Războaie politice la Samarinești

0
530

Un localnic din comuna Samarinești a decis să repare de unul singur drumul din sat. Bărbatul a venit cu o remorcă încărcată cu pământ și cu o lopată și a început să astupe gropile apărute în asfalt după topirea zăpezii. Ovidiu Benga vrea să devină primar al comunei, mai ales că edilul în funcție a fost declanșat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Marian Ardeiu, primarul din Samarinești spune că drumul nu a fost reabilitat pentru că în zonă vor fi efectuate lucrări pentru rețeaua de apă și canalizare, iar asta va duce din nou la deteriorarea drumului. Mai mult, edilul a precizat că Ovidiu Benga a recurs la acest gest din răzbunare că nu a vrut să îi dea spre administrare căminul cultural din localitate.

Înarmat cu o lopată, nisip și pământ pe care l-a cărat cu o remorcă pe drumul din sat, Ovidiu Benga a început să astupe gropile rămase în asfalt după ce s-a topit zăpada. Un prieten de-al său a decis să îl ajute și l-a filmat cu telefonul mobil postând totul pe o rețea de socializare. ”Omul cu lopata” vrea să candideze pentru funcția de primar al comunei, mai ales că actualul edil, Marian Ardeiu a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate și urmează să-și piardă mandatul. Când au văzut imaginile devenite virale pe internet, mai mulți localnici au comentat pe facebook cu privire la starea drumurilor din localitate.

”Sa le fie rușine ca datorita noua stau in fotolii pana la gat si cu salarii de zeci de milioane .Așa arata o comuna care nu are primar de zece ani plina de gropi si gunoaie .Ei nu trec pe aceste drumuri decât din patru in patru ani deoarece stau la asfalt si copii ii duc la școală la oraș”, a comentat Sorin Pandelea, pe facebook.

Primarul Marian Ardeiu spune că drumul nu a fost modernizat pentru că, în perioada următoare vor fi executate în zonă mai multe lucrări pentru a introduce rețeau de apă și canalizare, iar carosabilul va fi deteriorat din nou. Mai mult, edilul consideră că cei doi localnici au recurs la acest gest fiind nemulțumiți că nu le-a dat spre administrare căminul cultural din localitate pe care și-l doreau.

Primarul comunei  Samarineşti, Marian Ardeiu, a fost declarat incompatibil de către de Agenţia Naţională de Integritate şi urmează să rămână fără mandat. Decizia a fost luată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost, în acelaşi timp primar, dar şi fermier şi comerciant, el având calitatea de administrator al unei întreprinderi individuale.