Rata şomajului îşi menţine trendul descendent la nivelul judeţului Gorj

0
246

Numărul şomerilor este în continuare în scădere la nivelul judeţului Gorj. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, la această dată sunt înregistraţi 5.914 şomeri la nivelul judeţului Gorj din care 2.671 femei. În ceea ce privește șomerii neindemnizații, numărul acestora este de peste  2.000, iar diferenţa până la aproape 6.000 sunt persoane care nu beneficiază de vreun stimulent financiar.

Rata şomajului este actualmente de 4,35%, fiind una cu mult în scădere, faţă de perioada similară a anului trecut, după cum a precizat Romeo Chiriac. În luna ianuarie a anului trecut, rata şomajului în Gorj era de 6,32%, aferentă unui număr de 8.600 de persoane.

Vox 1 Romeo Chiriac

Romeo Chiriac a precizat că şi în perioada următoare numărul de şomeri va înregistra un trend descrescător. Până acum nu este înregistrată vreo notificare privind concedieri colective din partea angajatorilor din judeţ. A fost primită anul trecut o singură notificare din partea Cazare Cantine Motru, însă, între timp, societatea a obţinut un contract de prestări servicii în zona unde îşi are punctul de lucru.

Vox 2 Romeo Chiriac