Raport privind starea învăţământului gorjean

0
280

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a dat astăzi raportul autorităţilor judeţului. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a fost convocat alături de inspectorii săi, la o şedinţă găzduită de Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la care participă şi prefectul Ciprian Florescu. Mai sunt prezenţi reprezentanţi ai Jandarmeriei, ISU, Poliţiei, precum şi din partea DIICOT.

Ion Işfan a declarat că a prezentat raportul privind starea învăţământului preuniversitar din Gorj în anul 2017 – 2018. Sunt invitaţi şi directorii de şcoli generale şi licee. Au fost prezentate planul de management şi planul de inspecţii. Directorii au avut, de asemenea, posibilitatea să prezinte problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ pe care le conduc.

 

Inspectorul şcolar general Ion Işfan a mai declarat că din ce în ce mai mult se resimte normalitatea în învăţământul din judeţ. Işfan  face trimitere la rezultatele obţinute la examenele naţionale. De asemenea, există şi un echilibru în privinţa ponderii unităţilor de învăţământ în mediul rural, comparativ cu mediul urban.

Profesorii sunt însă nemulţumiţi de nivelul salariilor şi că acestea nu au fost majorate aşa cum a promis guvernul. Dascălii au şi protestat recent la Târgu Jiu. De asemenea, în judeţ au existat probleme în privinţa neacordării sporului de calculator. Mai există, totodată, şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare, precum şi unităţi de învăţământ fără autorizaţia de securitate la incendii acordată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here