Proiectul privind cumpărarea unui teren în zona sediului BNR Gorj a fost respins astăzi în Consiliul Local Târgu Jiu

0
479

Consilierii locali au transformat din nou într-un scandal şedinţa de astăzi privind aprobarea unui proiect de Hotărâre pentru achiziţionarea terenului de lângă sediul BNR Gorj, în vederea amenajării unei parcări. Motivele scandalului au avut legătură cu natura juridică a terenului respectiv pe de o parte, respectiv cu necesitatea aprobării de urgenţă a Hotărârii, întrucât licitaţia este programată mâine, pe 19 decembrie.

A fost din nou haos în ședința Consiliului Local Târgu-Jiu de astăzi. Scandalul a fost iscat de aprobarea unui proiect de Hotărâre pentru achiziţionarea terenului de lângă sediul BNR Gorj, în vederea amenajării unei parcări. Preţul de pornire a licitaţiei este de 1,83 de milioane de lei. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut votul aleşilor locali, pentru alocarea sumei de bani amintite şi pentru participarea la licitaţie. Consilierii locali Viorel Petcu şi Eduard Lădaru s-au declarat împotriva aprobării proiectului şi au cerut o expertiză asupra situaţiei juridice a terenului în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, pentru a se stabili dacă există litigii.

La rândul lor, consilierii liberali au motivat urgenţa şi necesitatea amenajării unei parcări în zonă. După un scandal care a durat o oră şi jumătate s-a trecut la vot, iar proiectul propus de primarul Marcel Romanescu a picat. S-a mai decis ca până pe 30 ianuarie Serviciul Juridic din cadrul Primăriei Târgu Jiu să prezinte un raport de clarificare a situaţiei juridice a terenului respectiv, dacă acesta nu va fi achiziţionat între timp.