Proiect de Hotărâre pentru reducerea datoriilor unor angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu

0
266

La nivelul Consiliului Local a fost iniţiat un proiect de Hotărâre privind reducerea datoriilor pentru unii salariaţi ai Primăriei Târgu Jiu. Salariaţii municipalităţii ar urma să beneficieze de ştergerea unor datorii, mai ales că aveau şi poprire pe conturi. Cristian  Toader Pasti, consilier local este unul dintre iniţiatorii proiectului, iar potrivit acestuia, beneficiarii se încadrau în condiţiile prevăzute de lege.

Vox 1 Cristian Toader Pasti

Potrivit lui Cristian Toader Pasti, este în vigoare o lege a aministiei fiscale. Este vorba şi de hotărâri judecătoreşti care le dau dreptate funcţionarilor primăriei. Consilierul local spune că s-a aflat personal într-o astfel de situaţie. Pasti a menţionat că funcţionarii ar avea dreptate şi meritau o astfel de amnistie.

Vox 2 Cristian Toader Pasti

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vede însă interese personale în promovarea unui astfel de proiect. Între beneficiari se află inclusiv viceprimarul Aurel Popescu, amnistiat cu o sumă de bani pe care o datora municipalităţii. Sumele sunt prevăzute într-un raport al Curţii de Conturi, raportul fiind contestat. În opinia lui Romanescu, sumele vizate nu s-ar încadra în legea amnistiei din 2018.

Vox 1 Marcel Romanescu

De asemenea, edilul a mai declarat că este vorba de sume încasate necuvenit şi nu ar fi putut fi amnistiate la apariţia legii amnistiei. Potrivit lui Marcel Romanescu, trebuie să se ţină cont de deciziile instanţelor de judecată care au decis returnarea sumelor şi nu să fie aplicată Legea amnistiei din 2018.

Vox 2 Marcel Romanescu

Este vorba de 14 angajaţi din Primăria Târgu Jiu care au beneficiat de un spor. În 2017 Prefectura Gorj a atacat în contencios modul în care au fost acordate sporurile. Pe de altă parte Corpul de Control al Prefecturii Gorj a venit cu un alt punct de vedere şi a vorbit despre aministierea sumelor datorate. Este vorba de sume cuprinse între 10.000 şi 15.000 de lei.

Vox 3 Marcel Romanescu