Profesorii ies în stradă

0
464

Profesorii încep mâine protestele. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ va picheta Ministerul Muncii, miercuri și joi, timp de două ore. Sindicaliștii cer modificarea OUG 3/2018, prin care mii de angajaţi aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit.Profesorii sunt nemulţumiţi și de faptul că pe noua grilă de salarizare, unde raportul dintre cel mai mic și cel mai mare salariu este de 1 la 12, ei sunt plasaţi între 1,64 şi 2,76, în treimea inferioară a grilei. O altă solicitare este aceea ca și personalul nedidactic să beneficieze de la 1 martie de majorarea promisă cadrelor didactice, de 20%.

Dacă după acțiunile din zilele următoare nu vor fi luați în calcul, sindicaliștii din învățământ amenință că vor picheta, săptămâna viitoare, sediul Guvernului. Mai mult, aceștia au în plan să recurgă la măsuri extreme și să boicoteze simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Muncii și modificarea Legii pensiilor, astfel încât  cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard.