Primarul dinVladimir, plasat sub control judiciar

0
681

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, reținut ieri de polițiști, alături de un diriginte de șantier, au fost plasați astăzi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals intelectual si obținerea ilegală de fonduri. 

Dosarul instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj se referă la o lucrare de construire a unui pod, pe raza comunei Vladimir. Prejudiciul în acest caz este estimat la 270.000 de lei. Atât dirigintele de șantier, cât și primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși au fost prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Edilul și dirigintele de șantier sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals intelectual și obținerea ilegală de fonduri, la o lucrare de construire a unui pod.

La aceeași primărie, condusă de edilul liberal Ion Ianăși, în luna martie au ieșit la iveală nereguli privind efectuarea de cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare. Printre acestea, sporul de xerox, totul ieșind la iveală în urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi. Cel mai recent control a avut loc la finalul anului 2018, când au fost descoperite mai multe nereguli, printre care efectuarea de cheltuieli de personal ilegale, în valoare totală de 322.000 de lei.

De asemenea, Ion Ianăși, primar PNL, a fost condamnat, pe 14 mai 2015, de magistrații Judecătoriei Târgu-Cărbunești, la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, în urma unui accident rutier. Edilul a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, după ce a lovit un cetățean din localitate care dirija o caruță. Ion Ianăşi a fost, la acea vreme, revocat din funcție de Prefectura Gorj, dar a câștigat în instanță și a fost repus în funcţie de Tribunalul Gorj. Fostul edil a contestat ordinul emis de Prefectura Gorj şi a obţinut anularea acestuia.