Primarul din Târgu Jiu le prezintă consilierilor locali proiectul de buget pe 2019. Se va lua în discuţie şi propunerea de creştere a salariilor cu 10%.

0
347

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că săptămâna aceasta le va prezenta consilierilor locali proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. Marcel Romanescu a spus că va fi făcută o analiză cu datele în faţă şi în ceea ce priveşte propunerea aleşilor majorităţii de creştere a salariilor în Primăria Târgu Jiu cu un procent de 10%.

Vor fi purtate discuţii cu liderii partidelor reprezentate în Consiliul Local. Marţi sunt programate discuţii cu aleşii locali şi liderii PNL şi PMP . Joi va avea loc şedinţa cu liderii şi aleşii PSRo, PSD şi ALDE, iar vineri va fi programată întălnirea cu cetăţenii. Dacă discuţiile cu liderii politici vor fi găzduite de Sala de Şedinţe a primăriei, discuţiile cu cetăţenii ar putea avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, în funcţie de numărul de participanţi. Marcel Romanescu susţine că este pus în situaţia ca în bugetul pentru acest an să împartă sărăcia. Toate direcţile instituţiei vor avea bugetele diminuate ca urmare a lipsei resurselor financiare.

Vox 3 Marcel Romanescu

Romanescu susține că au existat şefi de direcţii care au înţeles situaţia şi au acceptat diminuarea cheltuielilor pentru 2019. Este un deficit de 8 milioane de lei pe care edilii vor să îl elimine prin reducerea cheltuielilor la servicii şi direcţii. Rămâne în discuţie suma de 3,5 milioane de lei care ar trebui alocată în condiţiile în care va fi votat proiectul de Hotărâre privind creşterea cu 10% a salariilor în Primăria Târgu Jiu.

Vox 4 Marcel Romanescu