Primarul din Târgu Jiu consideră ilegală majorarea tarifului la apă şi canal pentru că nu a fost aprobată de Consiliul Local

0
182

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, aşteaptă ca Aparegio şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – ADIA să îi comunice oficial majorarea tarifului la serviciile de apă şi canal. Majorarea aprobată este de 7%. Motivul invocat de Aparegio se referă la acoperirea inflaţiei şi la faptul că din 2013 nu s-a mai produs o creştere de tarif la serviciile de apă şi canal.

În opinia lui Marcel Romanescu, majorarea este ilegală, pentru că a fost comunicată asociaţiilor de proprietari, fără să fie trecută însă şi prin Consiliul Local. Edilul a precizat că era nevoie ca noul tarif să fie aprobat de aleşii locali.

De asemenea, Romanescu este de părere că locuitorii municipiului Târgu Jiu plăteau un tarif maxim la serviciile de apă şi canal şi că o majorare de preţ se putea face doar după finalizarea lucrărilor cu fonduri europene. În acest moment, acestea nu sunt gata, a precizat Romanescu făcând referire la staţia de epurare a apelor uzate.

Vox 4 Marcel Romanescu

Primarul nu ştie ce se va întâmpla acolo unde asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu au facturat serviciile Aparegio la preţul majorat, fără ca acesta să fie aprobat de Consiliul Local. Marcel Romanescu a precizat că ar trebui ca situaţia să fie analizată de urgenţă de către ADIA şi Aparegio Gorj şi să fie luate măsurile care se impun. Conform lui Romanescu se poate veni cu o propunere de majorare dacă este justificată. Lucările în reţeaua de apă şi canalizare de la Târgu Jiu sunt finalizate, însă doar în procent de 80% şi nu se mai poate realiza o majorare de tarif, este de părere edilul-şef.

Vox 5 Marcel Romanescu

Marcel Romanescu a afirmat că nu ar fi trebuit să se producă o majorare a tarifului la apă şi canal, ci, din contră, o scădere a preţului. Motivul este legat de faptul că lucrările cu fonduri europene nu sunt gata, iar autorităţile aveau voie să aplice un tarif maximal doar la finalizarea proiectului. Prin urmare, Consiliul Local ar trebui să dea în judecată operatorul şi să fie recuperaţi banii încasaţi de la cetăţeni. Marcel Romanescu a somat Aparegio Gorj să prezinte public stadiul lucrărilor cu fonduri europene.

Vox 6 Marcel Romanescu

Conducerea ADIA Gorj a declarat recent că mai sunt unele mici intervenţii de efectuat la staţia de epurare de la Târgu Jiu pentru finalizarea lucrărilor.