Primarul din Târgu Jiu ameninţă că va fi nevoit să facă disponibilizări, dacă aleşii locali vor vota majorarea lefurilor cu 10%

0
192

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este hotărât să disponibilizeze personal, în cazul în care aleşii din majoritatea PSD-ALDE-PSRo vor vota mâine majorarea salariilor angajaţilor primăriei. Este vorba de o propunere de majorare cu un procent de 10%. Edilul susţine că în cazul în care proiectul va trece nu se ştie de unde vor fi găsite fondurile necesare pentru aplicarea creşterii salariale pentru cei peste 500 de angajaţi.

Potrivit lui Marcel Romanescu, excedentul bugetar de pe 2018 nu poate fi utilizat pentru că a fost direcţionat către realizarea unor investiţii. În cazul în care se va vota majorarea salariilor cu 10%, Marcel Romanescu spune că va fi nevoit să facă disponibilizări de personal. Necesarul pentru a acoperi creşterea de salarii pe anul acesta este de 1,8 milioane de lei. Creşterea va fi de la 1 mai, dacă va fi aprobată. Pe un an întreg va mai fi nevoie de fonduri pentru lunile ianuarie – aprilie.

Edilul a anunţat că nu sunt bani suficienţi nici pentru plata voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora este de 1,5 milioane de lei.

Vox 1 Marcel Romanescu

Marcel Romanescu a declarat că preferă să beneficieze de o stabilitate şi conservarea locurilor de muncă din primărie. Dacă va trece majorarea, atunci vor avea loc disponibilizări de personal. Primarul spune că legislaţia este în defavoarea bugetului local şi îi dezavantajează net pe primari, având în vedere că se apropie luna mai şi majoritatea bugetelor locale nu sunt încă aprobate.

Vox 4 Marcel Romanescu

În altă ordine de idei, primarul susţine că nu este împotriva creșterilor salariale, în condițiile în care există și angajați care își fac treaba mai mult decât onorabil la locul de muncă. Sunt însă și salariaţi care nu au obiectul muncii de ani de zile. În aceste condiții, edilul spune că majorarea de salarii pentru toţi funcţionarii nu ar fi una echitabilă, având în vedere că unii angajaţi doar semnează statul de plată şi atât.

Vox 5 Marcel Romanescu