Primăriţa PSD din Stoina, Ioana Buşe, riscă să îşi piardă mandatul, după ce a fost condamnată la închisoare

0
254

Primăriţa comunei Stoina (PSD), Ioana Buşe, ar putea rămâne fără mandat în perioada următoare, după ce a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare. Ioana Buşe a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare din partea instanţei de judecată, într-un dosar care a vizat acordarea ilegală de subvenţii agricole din bugetul UE.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a precizat că instituţia pe care o conduce aşteaptă comunicarea de către instanţă a dispozituvului sentinţei. Este poosibil ca în funcţie de decizia judecătorilor să fie luate măsuri împotriva primăriţei, care vizează încetarea mandatului, dacă aceasta nu mai are voie să ocupe funcţii publice.

Vox 3 Ciprian Florescu

Vestea că primăriţa din Stoina şi-ar putea pierde mandatul nu le-a picat bine liderilor din PSD. Vicele PSD Tg. Jiu, Aurel Popescu, a precizat că regretă situaţia prin care trece primăriţa din Stoina. Este o pierdere regretabilă, spune Aurel Popescu. Acesta a mai declarat că PSD va putea cu greu să o înlocuiască pe Ioana Buşe, însă primăriţa va putea să revină în viaţa publică după expirarea interdicţiei de a mai ocupa funcţii publice, din cauza condamnării penale la închisoare cu suspendare.

Vox 5 Aurel Popescu