Primăriile nu au primit niciun leu la rectificarea bugetară de ieri

0
430

Primăriile nu vor primi niciun leu la rectificarea bugetară de final de an. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că fondurile sunt insuficente şi nu vor fi alocaţi bani decât strict pentru derularea anumitor activităţi urgente.  Potrivit lui Cosmin Popescu ieri a avut loc o recfiticare strict pentru alocarea de fonduri pentru sistemul de asistenţă socială. Este vorba de buna funcţionare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Ieri a fost alocată în acest sens pentru Gorj suma de 2,86 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară. Săptămâna trecută a fost alocată prin Ordonanţă de Guvern suma de 1,22 de milioane de lei, tot pentru DGASPC Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a spus că este posibil ca în săptămânile viitoare să se încerce să se găsească resurse fiannciare şi pentru primării, la nivelde ministere.

Cosmin Popescu a precizat că sunt nevoie la nivel de primării, însă banii ar fi trebuit să fie drămuţi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că în luna decembrie este posibilă o rectificare pozitivă de buget, ca urmare a creşterii sumelor încasate din impozitul pe venit. Astfel, din taxele încasate peste program de finanţele publice ar putea fi repartizate fonduri şi pentru primăriile de comune şi de oraşe din judeţul Gorj.