Primarii din Gorj, somaţi să respecte termenul limită pentru obţinerea finanţărilor pentru mai multe proiecte de infrastructură

0
485

Autorităţile publice locale din Gorj au termen până pe 30 octombrie să obţină finanţările necesare de la Ministerul Dezvoltării pentru lucrări de infrastructură. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că a discutat cu majoritatea edililor din judeţ şi le-a transmis să se grăbească să depună proiecte pentru obţinerea de fonduri de la nivel central. Cosmin Popescu speră ca proiectele prioritare la finanţare să fie cele care vizează îmbunătăţirea condiţiilor în unităţile de învăţământ, în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare şi a autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Vox Cosmin Popescu

Potrivit lui Cosmin Popescu, la nivelul judeţului Gorj, nu există niciun proiect care să fie respins şi toate ar avea şanse să primească finanţare din partea Ministerului Dezvoltării. Mai sunt necesare avize care au expirat între timp sau refacerea unor documentaţii, astfel încât să fie îndeplinite toate prevederile legale pentru semnarea contractelor de finanţare.

Vox Cosmin Popescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a vorbit şi despre repartizarea de fonduri la rectificarea bugetară. Vor fi repartizate fonduri la Ministerul Dezvoltării pentru susţinerea de proiecte de infrastructură. Cosmin Popescu a amintit din nou de situaţia dificilă în care se regăseşte Primăria Stăneşti, unde nu mai există fonduri pentru plata salariilor. Şeful CJ Gorj consideră că a fost vorba de o problemă de comunicare şi că va fi găsită o soluţie legală pentru plata lefurilor către angajaţii primăriei.

Vox Cosmin Popescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here