Primarii din Gorj se plâng că nu au bani pentru cofinanțarea proiectelor europene

0
699

Primarii gorjeni se plâng că nu vor avea din ce suporta cota de 2% pentru suportarea costurilor ce le revin administrațiilor publice locale la implementarea proiectelor  pe fonduri europene. Chiar dacă abia suntem la începutul primăverii, primarii își pun déjà speranța în rectificarea bugetară din vară.
La Săcelu, primarul Florin Jurebie spune că acum, cei mai mulți bani se duc pe salariile angajaților și pentru plata utilităților. În aceste condiții, Jurebie afirmă că nu are bani nici măcar pentru documentația necesară în vederea implementării proiectelor europene.

Nici la Motru situația nu este mai bună din acest punct de vedere, însă primarul Gigel Jianu susține că, dacă va primi finanțare pentru proiectele pe care le are în plan, va face rost de bani pentru cofinanțare.

Cu toate acestea, edilul din Motru afirmă că are în plan pentru anul acesta realizarea mai multor investiții în municipiu.

 

Și în alte localități din județul Gorj , primarii așteaptă să fie sprijiniți financiar de Consiliul Județean și își pun speranțe în rectificările de buget de pe parcursul anului.